dimarts, 14 de desembre del 2010

Entrada final


Amb aquest bloc el que hem volgut mostrar és la importància de la xarxa com a eina d'intercanvi d'opinions i d'informació i com influeix en la comunitat a l´hora de generar opinió.

Hem analitzat diferents tipus de fòrums i com hi participen els usuaris, com per exemple en el cas de l'entrada del dia 30/11/10 on el portal informatiu de TV3, el 3cat24.cat, va obrir un debat per parlar del tema de les colònies a les escoles. Un altre exemple seria la visita del papa, on l'autor Nil Jaile Casademont fa una crítica a la visita de Benet XVI i on la gent expressa obertament la seva opinió.
També hem detactat els fòrums més importants, com són forocoches, meristation, elotrolado a Espanya i al món com són Gaia i 4chan.

Hem descobert que tot fòrum que funcioni a la xarxa, té establertes unes normes que tots els usuaris han de seguir a l'hora de fer publicacions. Aquestes normes, tot i que no sempre es segueixen com caldria, són vitals per poder evitar conflictes interpersonals, com seria debatre l'opinió d'un altre amb insults o faltes de respecte. En aquests casos, als fòrums hi ha uns responsables o administradors, encarregats de controlar aquests fets, i responsables d'el·liminar els comentaris o publicacions inadequats o fora de lloc.

Un altre tema del que volem parlar ara en un moment, és de la relació entre aquest blog i les webs 2.0. Una de les característiques principals d'aquestes webs, és la possibilitat d'interactuar amb la informació de la xarxa, podent afegir-hi les nostres aportacions i les nostres idees, així com les nostres opinions. La possibilitat de crear un blog, on parlem d'un tema com són els debats a la xarxa, és la possibilitat de parlar del que nosaltres volem, del que nosaltres trobem interessant sobre aquest tema. I aquest és un dels objectius de les webs 2.0. La definició de Web 2.0 també la trobem ben definidia a la publicació del blog 6A. Xarxes socials i entorns de comunicació.
6A.
7A.

Realitzar aquest bloc col·laboratiu ens ha servit tant per a treballar amb l´eina blogger d´una manera més natural com per a conscienciar-nos del valor dels fòrums a la xarxa i la seva importància en la societat actual on internet juga un paper fonamental.

Esther Ruescas
Lara Ruiz
Julio Salcedo
Adrià Viudez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada